Leerlingenraad

De leerlingenraad is een informatie- en overlegorgaan dat de leerlingen de kans biedt om te participeren in het dagelijkse reilen en zeilen van de school. Daarnaast ondernemen zij eigen initiatieven om het leven op de school zo aangenaam mogelijk te maken.

De leerlingenraad op het Heilig Hartcollege gaat door het leven onder de naam ACTIV. Dit vijfletterwoord geeft weer waar ze voor staat, namelijk "een actief en communicatief team voor inspraak en verandering".

Het doel van een leerlingenraad is te fungeren als spreekbuis voor alle leerlingen, zodat hun inspraak gegarandeerd; dit gebeurt bijvoorbeeld via enquêtes. Maar het grootste deel van de tijd wordt besteed aan veranderingen op school zoals: de gezonde automaat, soep tijdens de wintermaanden, kaders in het schoolgebouw én vooral leuke jaarlijks terugkerende activiteiten zoals de kerstviering, de proclamatie van de zesdes en als absoluut hoogtepunt: het galabal. Met de opbrengst hiervan heeft de leerlingenraad o.a. gezorgd voor drankfonteintjes en picknicktafels.

Twee schooljaren geleden werkten de leden van Activ bijvoorbeeld aan de vernieuwing van ’t Kelderke gedurende de herfstvakantie. Zo kreeg deze ruimte een nieuw likje verf (koffieboon en mojito), een nieuw motiefje en nieuw meubilair, met de plechtige heropening op de 'Dag van het College'.

Om dit alles georganiseerd te krijgen zijn er wekelijks vergaderingen nodig, die maandag tijdens de middagspeeltijd doorgaan.

Leden

De volgende leerlingen zetelen dit schooljaar in de leerlingenraad, bijgestaan door drie begeleidende leerkrachten.

3de jaar

 

Delaet Anne (3 ECO4)

Ehlen Demi (3 WETa)

Maccallini Romy (3 LA5)

Maes Lindsey (3 LA5)

Meuris Anak (3 LA5)

Opsteyn Ivanna (3 WETa)

Prick Julie (3 LA5)

Semlali Sofya (3 LA5)

Valkeneers Mirthe (3 ECO5)

Vranckx Ilona (3 ECO4)

 

4de jaar

de Groot Martijn (4 WETa)

5de jaar

Martin Youri (5 WWI8)

6de jaar

Hamm Max (6 WWI8)

Begeleidende leerkrachten

  • Natalie Boosten
  • Isabelle Notelaers
  • Jolien Reggers